Bomen vellen en verwijderen

In sommige gevallen kan het vellen of verwijderen van een boom noodzakelijk zijn. Voorbeelden zijn een dode of een door een parasitaire schimmel aangetaste boom, of eventueel ook om plaats te maken.

We gebruiken drie systemen om bomen te vellen.

Bomen vellen op de grond

Bomen vellen verwijderenDeze techniek wordt bij voorkeur toegepast als de boom kan vallen in een bepaalde richting zonder schade aan te richten. De boom wordt geveld met een kettingzaag door gebruik te maken van correcte zaagtechnieken. Hulpmiddelen zoals een velwig, hevel, een stuur- of treklijn kunnen eventueel gebruikt worden als het gewicht van de boom niet in de velrichting neigt.

 

 

 

Een boom vellen met behulp van klimtechnieken

Bomen vellen verwijderenHet vellen van de boom, gebruikmakend van klimtechnieken, wordt toegepast wanneer de boom niet in zijn geheel kan vallen zonder schade aan te richten. Dit zijn dezelfde technieken die we gebruiken tijdens het snoeien van de boom. Met behulp van professioneel klimmateriaal zijn we in staat om ons door heel de kruin van de boom te verplaatsen.

De boom wordt tak per tak gedemonteerd. Zelfs wanneer geen plaats is om takken te laten vallen omdat er gebouwen of aanplantingen tegen en onder de boom staan, kunnen we met  touwen en een afvangsysteem alle takken op een gecontroleerde manier tot op de grond laten zakken.

 

Welke techniek we ook gebruiken om uw boom te vellen, er wordt altijd de nodige aandacht besteed aan de veiligheid van de werken. Naar onszelf toe, maar zeker ook naar de omgeving. Enkel op deze manier kunnen we collaterale schade tot een absoluut minimum beperken. Bovendien zijn we verzekerd voor schade aan derden.

 

Het snoeiafval kan verhakseld en afgevoerd worden, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

 

Neem contact op voor meer informatie en een offerte voor het vellen of verwijderen van bomen.